Home / Tag Archives: креативност

Tag Archives: креативност

Feed Subscription

Официјално отворање на детската програма „Креираме заедно“

Официјално отворање на детската програма „Креираме заедно“

„Скопје Филм Фестивал“ и „Здружението за поддршка на деца и млади со различности, Сината птица – Скопје“, со задоволство ве канат на официјалното отворање на детската програма „Креираме заедно“ ...

Read More »

Здружението „Транзен“ дел од училиште за креативен стрип ангажман

Здружението „Транзен“ дел од училиште за креативен стрип ангажман

Здружението за култура и развој на креативни индустрии „Транзен“ од Струмица ќе биде дел од училиштето за креативен стрип ангажман, во организација на Стрип центарот на Македонија со седиште во Велес од 20 до 24 април во с. Нежилово.

Read More »

Афоризми кои ја скокоткаат политиката (3) – Димитар И. Вилазорски

Афоризми кои ја скокоткаат политиката (3) – Димитар И. Вилазорски

Во политички некоректна ситуација во каква ни е наметнато да живееме, Димитар И. Вилазорски е еден од најподобните афористичари кој со својата игра на зборови знае да направи сериозен пресек..

Read More »

Одржана втората креативна работилница „Нови идеи за нови струмички сувенири““

Одржана втората креативна работилница „Нови идеи за нови струмички сувенири““

Во петокот, 30. 10. 2015 година, во просториите на Домот на АРМ, здружението „Евро – визија“ со почеток во 14:00 часот ја реализира креативната работилница „Нови идеи за нови струмички сувенири“...

Read More »
Scroll To Top