Home / Tag Archives: личност

Tag Archives: личност

Feed Subscription

Професор од Стенфорд: Отстранете две фрази од јазикот за да бидете поуспешни

Професор од Стенфорд: Отстранете две фрази од јазикот за да бидете поуспешни

Начинот на кој зборувате влијае не само врз тоа како другите ве доживуваат, но и врз сопственото однесување. Замената на еден збор со друг може да го промени начинот на кој се вклопувате кон своите цели.

Read More »

Односите со другите и промената се индивидуални одлуки

Односите со другите и промената се индивидуални одлуки

Секогаш важело правилото - ако сам се почитуваш и другите ќе те почитуваат. Вистина е така, но јас ги почитувам сите луѓе подеднакво, и тие што самите си придаваат значење, но и оние другите, скромните.

Read More »

Џек Керуак – поет на Бит генерацијата

Џек Керуак – поет на Бит генерацијата

На денешен ден, 12 март 1922 година, роден е Џек Керуак, автор на книгата „На пат“, која е еден од најпознатите американски класици и книга која ја дефинираше Бит генерацијата.

Read More »

Не биди жртва на манипулатори

Не биди жртва на манипулатори

Не треба да се плашите од луѓето кои понекогаш ќе ве искритикуваат или ќе ви укажат на работа за која мислат или се убедени дека не ја правите добро.

Read More »
Scroll To Top