Home / Tag Archives: Македонија

Tag Archives: Македонија

Feed Subscription

Поетот Митко Гогов успешно ја претстави Македонија во Белорусија

Поетот Митко Гогов успешно ја претстави Македонија во Белорусија

Во рамките на IV Меѓународен поетско-музички фестивал „Словенески венец“ 2017 (IV Международный литературно-музыкальный фестиваль „Славянскi вянок“ 2017), кој се одржа во градот Бреза, во Белорусија, поетот Митко Гогов беше единствениот претставник кој ја претстави Република Македонија меѓу деветте држави во кои се користи кирилицата како официјален јазик.

Read More »

„Македонски фраери“ – ново сатирично видео на „Чачкали бучкали презентс“

„Македонски фраери“ – ново сатирично видео на „Чачкали бучкали презентс“

Пред 4 годни тројца млади дечки од Гевгелија: Венци Трајков, Имит Крпач и Васко Трајков без некој поголем план, седејќи, со кафе муабет и изреволтирани дека не се случува ништо интересно во земјата решија да снимаат кратки комични видеа.

Read More »
Scroll To Top