Home / Tag Archives: медиуми

Tag Archives: медиуми

Feed Subscription

Како Google и Facebook штетат на медиумскиот бизнис

Како Google и Facebook штетат на медиумскиот бизнис

Малку повеќе од една година Дејвид Пемсал е извршен директор на компанијата Guardian Media Group во Велика Британија, во чија сопственост е почитуваниот британски весник "Гардијан", како и неговото онлајн издание.

Read More »

Повик за обуки за медиуми: „Зајакнување на капацитетот за справување со говор на омраза“

Повик за обуки за медиуми: „Зајакнување на капацитетот за справување со говор на омраза“

Фондацијата Метаморфозис и Мисијата на ОБСЕ во Скопје упатуваат повик за пријавување учесници за обуки за справување на говорот на омраза во медиумската сфера, првенствено наменети за уредници, новинари и администратори на веб-портали.

Read More »

НАСТАН: Јавна трибина „Граѓанинот како коректив во работата на општината“

НАСТАН: Јавна трибина „Граѓанинот како коректив во работата на општината“

На 25 јуни 2015 година (четврток) во големата сала на дом на АРМ Струмица со почеток од 17:30 часот ќе се реализира јавната трибина „Граѓанинот како коректив во работата на општината“.

Read More »
Scroll To Top