Home / Tag Archives: награда

Tag Archives: награда

Feed Subscription

Мануела Златкова – една од 40те најдобри на конкурсот на „Македоника“

Мануела Златкова – една од 40те најдобри на конкурсот на „Македоника“

Ми падна ѕвездата од чело – Мануела Златкова, е едно од четириесетте најдобри дела наградени на конкурсот кое влегува во трката за специјална награда која ја бираат читателите на дигиталната библиотека Македоника.

Read More »

Митко Гогов е еден од 10-те финалисти на поетскиот конкурс „Il Parnaso“ во Италија

Митко Гогов е еден од 10-те финалисти на поетскиот конкурс „Il Parnaso“ во Италија

Помеѓу повеќе од 300 пријавени поети од целиот свет на конкурсот за поезија „Il Parnaso - Concorso di Poesia - Premio Angelo La Vecchia“ во Италија, македонскиот концептуален уметник, поет и граѓански активист Митко Гогов е еден од 10-те финалисти.

Read More »
Scroll To Top