Home / Tag Archives: НУЦК

Tag Archives: НУЦК

Feed Subscription

Изложба на фотографии на Сречко Гунчев

Изложба на фотографии на Сречко Гунчев

Вечерва, 23 јуни 2017 година (петок), со почеток во 20 часот во просториите на НУЦК „Антон Панов“ ќе се реализира 4-та по ред самостојна изложба на фотографии на познатиот струмички фотограф Сречко Гунчев.

Read More »

Промоција на „Тихување на сончогледите“ на Наташа Василевска – Трајчевска

Промоција на „Тихување на сончогледите“ на Наташа Василевска – Трајчевска

Вечерва со почеток во 19:00 часот во малата сала при НУЦК „Антон Панов“ Струмица, ќе биде промовирана новата стихозбирка „Тихување на сончогледите“ од Наташа Василевска - Трајчевска.

Read More »

ГАЛЕРИЈА: Омаж на истакнатиот македонски писател за деца Киро Донев

ГАЛЕРИЈА: Омаж на истакнатиот македонски писател за деца Киро Донев

Денес, 16 март 2017 година (четврток), во НУЦК „Антон Панов“, се одржи омаж на истакнатиот македонски писател за деца Киро Донев, а по повод два негови јубилеја: 75 години живот и 50 години творештво.

Read More »

ИНФО: Омаж за Анте Поповски

ИНФО: Омаж за Анте Поповски

На 23 септември 2016 година во НУЦК „Антон Панов“ во Струмица, со почеток во 19,00 часот, ќе се одржи ОМАЖ по повод 85 годишнината од раѓањето на современиот македонски поет, академик Анте Поповски.

Read More »

ИНФО: Отворање на изложба на 53-та Меѓународна струмичка ликовна колонија

ИНФО: Отворање на изложба на 53-та Меѓународна струмичка ликовна колонија

Вечерва, недела, 11 септември 2016 година, со почеток во 20:00 часот во фоајето на НУЦК „Антон Панов“ во Струмица ќе биде отворена изложбата на новосоздадените дела од 53-та Меѓународна струмичка ликовна колонија.

Read More »
Scroll To Top