Home / Tag Archives: однос

Tag Archives: однос

Feed Subscription

Пет скриени состојки на доброто лидерство

Пет скриени состојки на доброто лидерство

Еден одличен пријател дојде со интересен концепт - фактори кои ги опишуваат најдобрите вработени. Иако стануваше збор конкретно за музичари, идејата се покажа универзална во однос на секоја друга бранша.

Read More »

7 едноставни правила за полесна комуникација со токсични луѓе

7 едноставни правила за полесна комуникација со токсични луѓе

Порано или подоцна секој мора да се справи со тешки луѓе за комуникација - со оние кои даваат несакани совети, критикуваат, ги искажуваат своите ставови дури и кога не ни се потребни и слично.

Read More »

Односите со другите и промената се индивидуални одлуки

Односите со другите и промената се индивидуални одлуки

Секогаш важело правилото - ако сам се почитуваш и другите ќе те почитуваат. Вистина е така, но јас ги почитувам сите луѓе подеднакво, и тие што самите си придаваат значење, но и оние другите, скромните.

Read More »

Овој филм им објаснува на гледачите како се чувствуваат децата со аутизам

Овој филм им објаснува на гледачите како се чувствуваат децата со аутизам

Националната асоцијација на аутистите во Велика Британија го претстави овој нов, добро изработен филм, со кој се стреми да ги објасни на јавноста чувствата на девојка со аутизам и начинот на кој таа го перцепира светот.

Read More »

5 знаци дека сте на работ на хронична исцрпеност

5 знаци дека сте на работ на хронична исцрпеност

Како претприемачи, повеќето сме "рационални оптимисти"; веруваме во бизнисите и екипите и покрај периодичните кризи на самодоверба, веруваме дека ние сме вистинските луѓе да ја поведеме компанијата кон успех.

Read More »

Работи што мораме да ги кажеме пред да биде предоцна

Работи што мораме да ги кажеме пред да биде предоцна

"Пред околу една деценија колега загина во сообраќајна несреќа додека се враќаше дома од работа. На неговиот погреб неколку лица од канцеларијата, облеани во солзи, кажуваа работи во стилот: "Го сакав толку многу!".

Read More »
Scroll To Top