Home / Tag Archives: општество

Tag Archives: општество

Feed Subscription

Препорака за политички коректна книга

Препорака за политички коректна книга

Каписла за текстов е се разбира политиката. Оти само со тоа се труеме деновиве. Е, ама како тоа да го сврземе и со книжевноста и пак да бидеме на доволно интелектуално ниво?!

Read More »

Филип Давид | Триумф на примитивизмот

Филип Давид | Триумф на примитивизмот

Вистинското значење на зборот примитивен е прост, необразован човек. Но, кај нас, најголеми примитивци, олицетворение на примитивизмот, наоѓаме баш меѓу оние кои имаат образование.

Read More »
Scroll To Top