Home / Tag Archives: писател

Tag Archives: писател

Feed Subscription

ГАЛЕРИЈА: Омаж на истакнатиот македонски писател за деца Киро Донев

ГАЛЕРИЈА: Омаж на истакнатиот македонски писател за деца Киро Донев

Денес, 16 март 2017 година (четврток), во НУЦК „Антон Панов“, се одржи омаж на истакнатиот македонски писател за деца Киро Донев, а по повод два негови јубилеја: 75 години живот и 50 години творештво.

Read More »

На денешен ден е роден Пабло Неруда

На денешен ден е роден Пабло Неруда

Пабло Неруда (шпански: Pablo Neruda; 12 јули 1904 - 23 септември 1973) — псевдоним, а подоцна и официјалното име на чилеанскиот писател и комунист Нефтали Рикардо Рејес Басоалто.

Read More »
Scroll To Top