Home / Tag Archives: претприемништво

Tag Archives: претприемништво

Feed Subscription

„Никогаш не е доцна да се изградите себеси“ – советите на Крис Гарднер

„Никогаш не е доцна да се изградите себеси“ – советите на Крис Гарднер

Крис Гарднер знае што значи да си го преоткриеш животот. Неговото вистинско патување од бездомен татко до берзански агент милионер го инспирира заплетот на филмот "Прогонување на среќата" ("Pursuit of Happiness") со Вил Смит од 2006 година.

Read More »

ИНФО: Креативен форум во Струмица

ИНФО: Креативен форум во Струмица

Како да генерираат повеќе идеи, што е креативност и иновативност, како се креира мрежа за креативно претприемништво и кои се техниките за изработка на лого, учеа денеска во Струмица дваесетина учесници во рамки на проектот „Мрежа за креативно претприемништво“.

Read More »

5 знаци дека сте на работ на хронична исцрпеност

5 знаци дека сте на работ на хронична исцрпеност

Како претприемачи, повеќето сме "рационални оптимисти"; веруваме во бизнисите и екипите и покрај периодичните кризи на самодоверба, веруваме дека ние сме вистинските луѓе да ја поведеме компанијата кон успех.

Read More »
Scroll To Top