Home / Tag Archives: програма

Tag Archives: програма

Feed Subscription

Лицата со аутизам можат да ја решат кризата со интернет безбедноста

Лицата со аутизам можат да ја решат кризата со интернет безбедноста

Тјуринг никогаш не бил дијагностициран во неговиот живот, но неговата математичка генијалност и социјална интелигенција одговараат на профилот за аутистичкиот спектар на нарушувања (АСН).

Read More »

Граѓански буџетски форум во општина Струмица (прва сесија)

Граѓански буџетски форум во општина Струмица (прва сесија)

Општина Струмица во соработка со Центарот на заедницата на општина Струмица на 18.11.2016 (петок) со почеток во 18.00 часот во Дом на АРМ – Струмица ќе ја одржат првата сесија во рамките на Граѓанскиот буџетски форум.

Read More »

ИНФО: Вклучени сите, вклученост за сите!

ИНФО: Вклучени сите, вклученост за сите!

Цивика мобилитас организира регионален форум за источниот и југоисточниот регион на Македонија, кој ќе се одржи на 7 октомври 2016 година, петок во Мултимедијалниот центар канал 77, во Штип.

Read More »

СТАВ: Kој е во право, помладиот или постариот? Индија го има одговорот

СТАВ: Kој е во право, помладиот или постариот? Индија го има одговорот

Конфликтот меѓу помладата генерација и постарата сѐ повеќе се згуснува. Постарите ги обвинуваат помладите дека се бескорисни, дека летаат премногу во облаци, дека се изгубени, дека не се способни да создадат ништо.

Read More »

Промовирана книгата поезија „Креативна бурлеска“ на Јоана Шишкова

Промовирана книгата поезија „Креативна бурлеска“ на Јоана Шишкова

„Книгата „Креативна бурлеска“ ја става на некој начин во прв план фасцинацијата на Јоана, пред се од балетот, па таа во своите стихови, небаре своевиден неосимболист, го актуализира звукот...

Read More »
Scroll To Top