Home / Tag Archives: работа

Tag Archives: работа

Feed Subscription

Пет скриени состојки на доброто лидерство

Пет скриени состојки на доброто лидерство

Еден одличен пријател дојде со интересен концепт - фактори кои ги опишуваат најдобрите вработени. Иако стануваше збор конкретно за музичари, идејата се покажа универзална во однос на секоја друга бранша.

Read More »

5 знаци дека сте на работ на хронична исцрпеност

5 знаци дека сте на работ на хронична исцрпеност

Како претприемачи, повеќето сме "рационални оптимисти"; веруваме во бизнисите и екипите и покрај периодичните кризи на самодоверба, веруваме дека ние сме вистинските луѓе да ја поведеме компанијата кон успех.

Read More »

Шведска ќе воведе пауза за секс во работното време

Шведска ќе воведе пауза за секс во работното време

Шведски политичар предложи да се воведе пауза од еден час во текот на работниот ден, кој ќе биде платен, а вработениот ќе има можност да оди дома со партнерот. - Постојат студии кои покажуваат дека сексот е корисен. Ова ќе ...

Read More »

Лицата со аутизам можат да ја решат кризата со интернет безбедноста

Лицата со аутизам можат да ја решат кризата со интернет безбедноста

Тјуринг никогаш не бил дијагностициран во неговиот живот, но неговата математичка генијалност и социјална интелигенција одговараат на профилот за аутистичкиот спектар на нарушувања (АСН).

Read More »

Да успееш за 5 часа

Да успееш за 5 часа

Не е важно колку долго работиш, туку колку ефективно. Во тоа верува американскиот претприемач Стивен Аарстал, основач на компанијата "Tower".

Read More »
Scroll To Top