Home / Tag Archives: развој

Tag Archives: развој

Feed Subscription

Професор од Стенфорд: Отстранете две фрази од јазикот за да бидете поуспешни

Професор од Стенфорд: Отстранете две фрази од јазикот за да бидете поуспешни

Начинот на кој зборувате влијае не само врз тоа како другите ве доживуваат, но и врз сопственото однесување. Замената на еден збор со друг може да го промени начинот на кој се вклопувате кон своите цели.

Read More »

Она што не го прават вистински уверените луѓе во себе

Она што не го прават вистински уверените луѓе во себе

Во филмот "Империјата го возвраќа ударот", кога Јода го обучува Лук да биде Џедај, тој му ја демонстрира моќта како крева ѕвездено летало од блато. Лук вели "Не верувам во тоа", а Јода му одговара "Затоа не успеваш".

Read More »

Лицата со аутизам можат да ја решат кризата со интернет безбедноста

Лицата со аутизам можат да ја решат кризата со интернет безбедноста

Тјуринг никогаш не бил дијагностициран во неговиот живот, но неговата математичка генијалност и социјална интелигенција одговараат на профилот за аутистичкиот спектар на нарушувања (АСН).

Read More »

Во тек е работилницата за развој на акционен план за култура на Струмица

Во тек е работилницата за развој на акционен план за култура на Струмица

Во рамките на проектот Граѓанско учество за локална демократија во периодот 28-30 септември 2016 година во хотелот Белведере во Охрид се одржува третата работилница за развој на акционен план од областа култура за општините Струмица, Струга и Центар.

Read More »
Scroll To Top