Home / Tag Archives: разговор

Tag Archives: разговор

Feed Subscription

9 итри фрази кои ги разоружуваат грубите луѓе за секунда

9 итри фрази кои ги разоружуваат грубите луѓе за секунда

Кога некој е груб со вас, не е тешко да го возвратите ударот. Ако сепак одолеете на првичната желба да заземете заштитна позиција и да одговорите на нетактичните или несоодветни коментари, може и да бидете изненадени од она што ќе се случи.

Read More »

ИНТЕРВЈУ: „Секоја успешна работа и труд го покачуваат хормонот на среќата“ – М-р Даница Стојанова

ИНТЕРВЈУ: „Секоја успешна работа и труд го покачуваат хормонот на среќата“ – М-р Даница Стојанова

На огромно задоволство имаме можност да поразговараме со м-р Даница Стојанова за нејзината книга која наскоро ќе биде и официјално промовирана „Фредерик Шопен – Поетот на музиката“.

Read More »

ИНТЕРВЈУ: „Од животот и театарот добив сѐ што имам“ – Ален Нанов

ИНТЕРВЈУ: „Од животот и театарот добив сѐ што имам“ – Ален Нанов

Ален Нанов, актер на Струмичкиот театар, кој покрај оние на сцената, низ животот поминува и низ други приватни, животни премрежја, човек кој успева да фениксира од канџите на едно од најнесаканите зла на денешницата – дрогата...

Read More »

#МУДРОСТ: “Тестот на трите сита”

#МУДРОСТ: “Тестот на трите сита”

Во античка Грција, Сократ бил познат по тоа што многу го ценел и почитувал знаењето. Еден ден познатиот филозоф се сретна со еден познаник, кој му рекол:

Read More »
Scroll To Top