Home / Tag Archives: село

Tag Archives: село

Feed Subscription

ПРОШЕТКА: „Прстенски Водопади“ – убавина која треба да се види

ПРОШЕТКА: „Прстенски Водопади“ – убавина која треба да се види

На само 10 km од Валандово веднаш до селото Прстен се наоѓаат три прекрасни водопади. Претставуваат ерозивни водопади, а се формирани како резултат на нееднаквото вертикално всекување на Прстенска Река во филитите и песочноците.

Read More »
Scroll To Top