Home / Tag Archives: семејство

Tag Archives: семејство

Feed Subscription

Омилените Божиќни десерти

Омилените Божиќни десерти

Во деновите околу Божиќ домот мириса на вкусни празнични јадења. Подготовката на трпезата е дел од празникот. Семејството со нетрпение очекува да ги проба и доживее вкусните гозби и десерти.

Read More »

Поетски предизвик: „жена. човек. тишина.“

Поетски предизвик: „жена. човек. тишина.“

Здружението за развој на култура и заштита на културното наследство „Контекст – Струмица“, со својата online платформа Школа за поезија – Делегација Македонија, која е дел од Светска унија на поети распишува нов поетски предизвик и иницијатива по повод 25 ноември – Меѓународен ден за борба против насилство врз жените.

Read More »
Scroll To Top