Home / Tag Archives: смрт

Tag Archives: смрт

Feed Subscription

Почивај во мир, маестро!

Почивај во мир, маестро!

Светски познатиот музичар Зоран Маџиров почина денеска. Музичарот, кој по потекло е од Струмица, на 7 октомври 2016 година настрада во стравотна сообраќајна несреќа.

Read More »

Денес е најтажниот ден во годината за христијанскиот свет

Денес е најтажниот ден во годината за христијанскиот свет

Велики Петок — ден од Страдалната Седмица, христијански празник на денот кога е распнат Исус Христос. Овој ден е посветен на спомнувањето на осудувањето на смрт, Крстните страдања и смртта на Спасителот.

Read More »

РАСКАЗ: Бура – Мими Николиќ

РАСКАЗ: Бура – Мими Николиќ

Живеам во овој град отсекогаш, но досега немам забележано дека од овој мост глетката кон реката и градот е величествена. Сакам да се фрлам од овој мост.

Read More »
Scroll To Top