Home / Tag Archives: став

Tag Archives: став

Feed Subscription

СТАВ: Дали е подобро децата да учат за Елон Маск или за Питу Гули?

СТАВ: Дали е подобро децата да учат за Елон Маск или за Питу Гули?

Еден драг пријател денеска отвори тема која мислам дека би било супер да понатаму биде разработена: „Дали нашите деца би било подобро да учат за Елон Маск или за Питу Гули и Гоце Делчев?“

Read More »

СТАВ: Нашите избори, Едип и Блудниот син

СТАВ: Нашите избори, Едип и Блудниот син

Затоа, би сакал секој од нас да погледне околу себе, да се праша себеси: кого поддржувам? Што поддржувам? Никој не е совршен, ама, дали тие што ги поддржувам прават добро, или прават лошо?

Read More »

СТАВ: Вечност vs Рај

СТАВ: Вечност vs Рај

И сега и овде, повторно ќе се обидам да застанам и да се осврнам на онаа реално-постоечка состојба на умот на секое човечко суштество;

Read More »

СТАВ: Мали библиотеки или како да се уништи убавината на градот

СТАВ: Мали библиотеки или како да се уништи убавината на градот

Се додека мислиме дека меѓу луѓето има и такви кои се диви, непринципиелни, невоспитани, задолжително пред да ги обвиниме за нивното однесување треба да се запрашаме кои се факторите кои направиле да бидеме сведоци на таквото нивно однесување.

Read More »
Scroll To Top