Home / Tag Archives: стихови

Tag Archives: стихови

Feed Subscription

Промоција на „Тихување на сончогледите“ на Наташа Василевска – Трајчевска

Промоција на „Тихување на сончогледите“ на Наташа Василевска – Трајчевска

Вечерва со почеток во 19:00 часот во малата сала при НУЦК „Антон Панов“ Струмица, ќе биде промовирана новата стихозбирка „Тихување на сончогледите“ од Наташа Василевска - Трајчевска.

Read More »

КОНКУРС: Прв меѓународен хаику фестивал

Друштвото на уметници Визија - Голубовци, Scuola di poesia - Школа за поезија - Делегација Црна Гора, по повод Првиот меѓународен хаику фестивал - Природата во окото, го распишува конкурсот: "Најубавата хаику песна."

Read More »

Поетски предизвик: „жена. човек. тишина.“

Поетски предизвик: „жена. човек. тишина.“

Здружението за развој на култура и заштита на културното наследство „Контекст – Струмица“, со својата online платформа Школа за поезија – Делегација Македонија, која е дел од Светска унија на поети распишува нов поетски предизвик и иницијатива по повод 25 ноември – Меѓународен ден за борба против насилство врз жените.

Read More »

Здружението „Контекст“ со нова е-збирка на тема #Поплава

Здружението „Контекст“ со нова е-збирка на тема #Поплава

Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст – Струмица“, преку глобалното движење „100 Илјади поети за промена“ Македонија во соработка со Scuola di poesia – Школа за поезија – Делегација Македонија, ги повика сите поети од Македонија и пошироко да споделат своја поезија на тема „#ПОПЛАВА“.

Read More »
Scroll To Top