Home / Tag Archives: стратегија

Tag Archives: стратегија

Feed Subscription

„Никогаш не е доцна да се изградите себеси“ – советите на Крис Гарднер

„Никогаш не е доцна да се изградите себеси“ – советите на Крис Гарднер

Крис Гарднер знае што значи да си го преоткриеш животот. Неговото вистинско патување од бездомен татко до берзански агент милионер го инспирира заплетот на филмот "Прогонување на среќата" ("Pursuit of Happiness") со Вил Смит од 2006 година.

Read More »

Нови обуки за граѓанско учество за локална демократија

Нови обуки за граѓанско учество за локална демократија

Обуки „Финансиски менаџмент, подигање фондови и ЕУ институции и фондови за култура“ и „Агенда за култура 2020, националниот контекст и законодавството vis-a-vis ЕУ културната политика“за ГО во општина Струмица;

Read More »

Јавна расправа по нацрт Стратегијата од областа на културата 2017-2022 во Општина Струмица

Јавна расправа по нацрт Стратегијата од областа на културата 2017-2022 во Општина Струмица

На 10 ноември 2016 година, со почеток во 10:00 часот во Салата на Советот на Oпштина Струмица - Дом на АРМ ќе се одржи јавна расправа по нацрт Стратегијата од областа на културата 2017-2022.

Read More »

Во тек е работилницата за развој на акционен план за култура на Струмица

Во тек е работилницата за развој на акционен план за култура на Струмица

Во рамките на проектот Граѓанско учество за локална демократија во периодот 28-30 септември 2016 година во хотелот Белведере во Охрид се одржува третата работилница за развој на акционен план од областа култура за општините Струмица, Струга и Центар.

Read More »

СТАВ: Kој е во право, помладиот или постариот? Индија го има одговорот

СТАВ: Kој е во право, помладиот или постариот? Индија го има одговорот

Конфликтот меѓу помладата генерација и постарата сѐ повеќе се згуснува. Постарите ги обвинуваат помладите дека се бескорисни, дека летаат премногу во облаци, дека се изгубени, дека не се способни да создадат ништо.

Read More »
Scroll To Top