Home / Tag Archives: традиција

Tag Archives: традиција

Feed Subscription

Традиционална акција „Кочулски водопади“

Традиционална акција „Кочулски водопади“

Традиционално веќе неколку години ПАОК ЈУГ Валандово, ја одржува акцијата „Кочулски водопади“. Самата акција се организира за да се запознаат луѓето со природните убавини од околина на Валандово и прекрасните водопади.

Read More »

Дрвја со домашна адреса

Дрвја со домашна адреса

Во Германија има дрво кое има свој адреса и важна општествена функција - да сватосува. Над 500-годишниот стар даб расте во шумата Додауер во провинцијата Шлезвиг-Холштајн.

Read More »

Препорака за политички коректна книга

Препорака за политички коректна книга

Каписла за текстов е се разбира политиката. Оти само со тоа се труеме деновиве. Е, ама како тоа да го сврземе и со книжевноста и пак да бидеме на доволно интелектуално ниво?!

Read More »

НАСТАН: Седми „Роднокрајни поетски средби“ со гости од Египет

НАСТАН: Седми „Роднокрајни поетски средби“ со гости од Египет

Здружението за развој на култура и заштита на културното наследство „Контекст – Струмица“ во соработка со интернационалното движење „100 Илјади поети за промена“ на 19 ноември 2015 година, четврток, со почеток во 20:00 часот во прекрасниот простор на „Сцена 112“ ве поканува на седмите по ред „Роднокрајни поетски средби“.

Read More »
Scroll To Top