Home / Tag Archives: фестивал

Tag Archives: фестивал

Feed Subscription

Вања Изова Велева и Сузана Мицева дел од зборникот „Литературни искри“

Вања Изова Велева и Сузана Мицева дел од зборникот „Литературни искри“

Струмичките поетеси Вања Изова Велева и Сузана Мицева се дел од годишниот алманах на меѓународниот поетски фестивал „Литературни искри“ кој годинава се одржа по четврти пат во Гостивар.

Read More »

Bhooteshwara Events подготвени за мајскиот фестивал на отворено во „Бел рај“

Bhooteshwara Events подготвени за мајскиот фестивал на отворено во „Бел рај“

Bhooteshwara Records & Events, Mosaic collective и нивниот посветен тим, за сите оние љубители на електронскиот звук и природата да бидат максимално задоволни го организираат првиот фестивал на отворено за оваа година.

Read More »

КОНКУРС: Прв меѓународен хаику фестивал

Друштвото на уметници Визија - Голубовци, Scuola di poesia - Школа за поезија - Делегација Црна Гора, по повод Првиот меѓународен хаику фестивал - Природата во окото, го распишува конкурсот: "Најубавата хаику песна."

Read More »

Објавени конкурсите на #100TPC – Македонија за 2016 година

Објавени конкурсите на #100TPC – Македонија за 2016 година

100 илјади поети за промена шеста година по ред ги распишува двата официјални конкурси од кои едниот за поезија, а другиот за изработка на постер/ плакат кој ќе биде застапен на групната изложба која е дел од самата манифестација

Read More »
Scroll To Top