Home / Tag Archives: човек

Tag Archives: човек

Feed Subscription

Или си човек или не си!

Или си човек или не си!

„Ако при секоја пријателска услуга помислуваш на благодарност, тогаш не си подарил добрина, туку си продал.“ - Достоевски

Read More »

Работи што мораме да ги кажеме пред да биде предоцна

Работи што мораме да ги кажеме пред да биде предоцна

"Пред околу една деценија колега загина во сообраќајна несреќа додека се враќаше дома од работа. На неговиот погреб неколку лица од канцеларијата, облеани во солзи, кажуваа работи во стилот: "Го сакав толку многу!".

Read More »

“Прабабата на човекот” Луси се движела по дрвја

“Прабабата на човекот” Луси се движела по дрвја

Луси - "прабаба на човештвото", и нејзините себеподобни се движеле во текот на поголемиот дел од времето на дрвјата, а не по земјата, утврдиле американските научници, чие истражување е објавено во списанието PLoS ONE.

Read More »

Интернетот за современиот човек е поважен од сексот, чоколадото и алкохолот

Интернетот за современиот човек е поважен од сексот, чоколадото и алкохолот

Според анкетата спроведена меѓу повеќе од 1.700 луѓе во САД и Европа, 40,2% од анкетата сметаат дека безжичниот интернет го имаат како своја прва потреба, надминувајќи ја потребата за сексот со 36,6% и алкохолот со 14,3%.

Read More »

Поетски предизвик: „жена. човек. тишина.“

Поетски предизвик: „жена. човек. тишина.“

Здружението за развој на култура и заштита на културното наследство „Контекст – Струмица“, со својата online платформа Школа за поезија – Делегација Македонија, која е дел од Светска унија на поети распишува нов поетски предизвик и иницијатива по повод 25 ноември – Меѓународен ден за борба против насилство врз жените.

Read More »
Scroll To Top