Home / Tag Archives: љубов

Tag Archives: љубов

Feed Subscription

18 Едноставни вистини кои никој не ви ги кажал додека растете

18 Едноставни вистини кои никој не ви ги кажал додека растете

Знаете кога бевте мали размислувавте дека со процесот на растење животот ќе ви даде одговор на сите прашања и како тие одговори всушност ќе се одразат на крајната вистина и како треба да се живее животот.

Read More »

Работи што мораме да ги кажеме пред да биде предоцна

Работи што мораме да ги кажеме пред да биде предоцна

"Пред околу една деценија колега загина во сообраќајна несреќа додека се враќаше дома од работа. На неговиот погреб неколку лица од канцеларијата, облеани во солзи, кажуваа работи во стилот: "Го сакав толку многу!".

Read More »

Дрвја со домашна адреса

Дрвја со домашна адреса

Во Германија има дрво кое има свој адреса и важна општествена функција - да сватосува. Над 500-годишниот стар даб расте во шумата Додауер во провинцијата Шлезвиг-Холштајн.

Read More »

Важните навики на среќните парови

Важните навики на среќните парови

Научниците открија дека долготрајните врски се засноваат на два водечки фактори - добрина и великодушност. Ако човек е добар со околните и таков е во принцип, по природа, тој би бил подобар и со партнерот, а и повеќе простуваат.

Read More »

Ubuntu! Зборови од љубов

Ubuntu! Зборови од љубов

Велат дека љубовта е универзалниот јазик на човештвото. Служејќи се со нејзините изразни средства, нема како да се изгубиме во преводот или да останеме неразбрани.

Read More »
Scroll To Top